CHALET de COMPAGNIE

Parel in het Lötschental (Wallis)

Vrij zicht op bb

Het Chalet de Compagnie is gelegen in het Lötschental, Wallis. Het Lötschental staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden van de Alpen. Ons chalet is gelegen op de zuidhelling van het zonnige dal.

Vanuit Chalet de Compagnie kunt u beginnen aan zeer uiteenlopende wandel- en klimtochten door de ongerepte natuur van het Lötschental en omgeving. Deze tochten kunnen qua niveau variëren van eenvoudig tot zeer uitdagend.

Via de VVV kunt u in contact komen met zeer ervaren berggidsen die u mee kunnen nemen voor tochten van een paar uur tot een paar dagen. Ook kunt u vanuit het chalet meerdere berghutten bereiken.

Tijdens uw wandeltochten zult u bergmeertjes tegenkomen met helderste hemelsblauwe water. Koud, maar bij warme dagen ook heerlijk verfrissend.

Als u niet teveel lawaai maakt tijdens uw tocht is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met één van de vele grappige Murmeltiere, grote knaagdieren die in grote getale voorkomen in het ongerepte Lötschental.

Voor liefhebbers van bloemen en planten is in het Lötschental heel veel te zien, in het alpenweitje vlak naar het Chalet de Compagnie groeien al veel  Alpenbloemen. En wanneer de sneeuw zich in het voorjaar terugtrekt bij de gletscher aan het einde van het smalle dal, komen daar de meest bijzondere planten en bloemen tevoorschijn.
Tijdens de zomer zijn overal bosbessen en bosaardbeitjes te vinden, vooral heerlijk als men met kinderen loopt.

Vanuit het Lötschendal kunt u per bus of auto heel eenvoudig het Rhônedal bereiken waar in de zomer heel veel te zien en te doen is. U kunt er bij voorbeeld één van de Kasteeltjes bezoeken of u laten verwennen in één van de hete bronnen in een kuuroord.

Met kinderen is een bezoek aan het Brigerbad, een groot bronwater-zwembad/kuuroord aan te raden. Maar in het Rhônedal kan het 's zomers snoei-heet worden. Dan is het zó heerlijk weer omhoog te rijden naar Lötschental, waar men weer vrij adem kan halen en de nachten, door de hoogte, nooit te warm worden.